Skip links

Smart Building Brein

Beheer jouw gebouw zo slim mogelijk

Wil jij jouw bedrijfsprocessen effectief automatiseren en optimaliseren, je duurzaamheidsdoelstellingen behalen en economisch succes boeken? DARWIN® maakt het mogelijk. Vanuit ons centrale brein verbinden we alle technische componenten, besluitvormers en de smart building front-end applicaties met elkaar. Hierdoor verzamel jij op één centrale locatie alle productie- en procesgegevens en kun je vervolgens de relevante informatie beschikbaar stellen aan alle belanghebbenden.

Met DARWIN® haal je gebouwen uit hun isolement, verdwijnen individuele datasilo’s en kun je een verschuiving naar centrale evaluatie en intelligentie realiseren, inclusief ‘als-dit-dan-dat’-scenario’s. Kortom: DARWIN® maakt het mogelijk om vanuit één centraal smart building brein alle systemen en processen in je gebouw volledig geautomatiseerd te beheren en te besturen.

Cloud & On-prem

Gegevens verzamelen en aggregeren tot centrale intelligentie in het gebouw of via de cloud.

Slimme Algoritmes

Beheer resources, applicaties, systemen, apparaten en complexe algoritmen om IFTTT-automatisering te creëren.

Volledig Inzicht

Eén omgeving voor visualisatie van essentiële parameters, voorgestelde werkwijze en adaptieve besturing.

DARWIN¢ Smart Building HUB™ - DATACORE web studio

DARWIN®: het brein van jouw gebouw

In de hedendaagse werkomgeving kan elke apparatuur, elk bedrijfsmiddel en elke andere toepassing een enorme hoeveelheid data produceren. Maar vergaande optimalisaties van de digitale operatie zijn alleen mogelijk door de volledige dataset van elke aangesloten ‘bron’ te verwerven en analyseren.

Dit vereist een oplossing met de hoogste prestaties en verwerkingscapaciteit. Ons brein, het middelpunt van onze hub en dus van jouw gebouw, is ontworpen om gemakkelijk binnen een fractie van een seconde datatransacties met grote volumes, tot 100.000 datapunten, van systemen, assets en sensornetwerken af te handelen.

Met een hersencapaciteit van industrieel niveau verwerkt het DARWIN® brein op de achtergrond alle gegevens en voert het de noodzakelijke consolidatie uit in datagestuurde informatie en beslissingen.

DE TOEKOMST VAN SMART BUILDING

Hoe beginnen we eraan?

1. Verbind &
Integreer

DARWIN® verbindt met jouw gebouw en jouw systemen en applicaties.

2. Inspecteer &
Analyseer

DARWIN® ontsluit alle data uit jouw gebouw, analyseert, past aan en bestuurt.

3. Activeer &
Gebruik

Activeer alle smart building functies met de slimme DARWIN® apps.

Slim omgaan met complexe data

Op een slimme manier omgaan met de complexe data uit jouw gebouw? DARWIN® brengt al jouw gebouwgebonden systemen, apparaten en (software)applicaties samen. Hierdoor heb je niet langer meerdere ingangen tot gegevens via afzonderlijke systemen, maar één slimme omgeving voor al je systeeminformatie en gebouwprestaties. Eén omgeving waar je exact terugvindt hoe je gebouw wordt gebruikt en hoe wij je bijsturen voor een absolute optimalisatie.

Zo nemen wij de complexiteit van data-analyse voor jou weg en bieden je directe toegang tot real-time, historische en voorspellende data. Weergegeven in dashboards die begrijpelijk en overzichtelijk zijn. Jij hebt alle noodzakelijke tools in handen om jouw dagelijkse werkzaamheden uit te voeren en de prestaties van je gebouw te optimaliseren.

Slimme software, sterke partners

Wat wij dagelijks met onze smart building hub bereiken kunnen we alleen doen door samen te werken met gelijkgestemden. Simpelweg omdat zij, net als wij, anders denken en doen. Dankzij die nauwe samenwerkingen, én onze eigen slimme koppen, zijn onze oplossingen continu in ontwikkeling.

Aan de slag met jouw
smart building brein

Aanpasbaar. Comfortabel. Duurzaam.

Ik wil een demo
SMART BUILDING EXPERTS

Jouw Adviseurs

Rene Vorstenbosch

CEO - MNG Director

Peter Kok

COO - OPS Director

Dennis van 't Hoofd

Business Development

Martijn Siebelink

Marketing Manager

FAQ

DARWIN® is de enige smart building hub die een volledig verbonden en geïntegreerd gebouw op meerdere niveaus biedt. Van gebouwgebonden systemen zoals klimaatsystemen, verlichting, sensoren en av-apparatuur tot FMIS-, ERP-, catering- en agendasoftwaretoepassingen: wij verbinden de systemen binnen jouw organisatie en zorgen zo voor synergie. Hierdoor helpen wij jou om jouw gebouw en assets te optimaliseren en een geautomatiseerde en efficiënte dagelijkse operatie te creëren.

DARWIN® verhoogt het comfort en de gezondheid en vermindert het aantal inefficiënte handelingen en kosten. Wij maken alle denkbare smart building functionaliteiten mogelijk en maken deze voor jou beschikbaar in één slimme en duurzame omgeving.

Nee, de DARWIN® smart building hub is beschikbaar voor zowel nieuwe als oude(re) gebouwen. DARWIN® kan met elk native communicatieprotocol communiceren. Hierdoor kunnen we de software verbinden en integreren met een verscheidenheid aan nieuwe en oudere systemen, softwaretoepassingen en/of IOT-apparaten.

DARWIN® wordt standaard geleverd met de mobiele en desktop app. De desktopversie wordt geleverd met een complete dashboardsuite voor datavisualisatie, analyse en meer. Alles is inbegrepen voor een onbeperkt aantal gebruikers.

De doorlooptijd voor de implementatie van de volledige DARWIN® smart building hub is ongeveer 6-10 weken. De precieze doorlooptijd is afhankelijk van een aantal zaken, zoals de IT-infrastructuur en de systemen van derden die gekoppeld moeten worden. Deze zaken moeten beide volledig operationeel zijn voordat we het on-site gedeelte van de smart building hub kunnen toepassen.

Bij de start van het project brengen we alle uitvoerbare stappen in kaart middels onze projectplanning. De uitvoering vindt plaats met behulp van SCRUM.

Wij bieden de volledige smart building hub aan in een SaaS-model (Software as a Service). Je betaalt éénmalig een bedrag aan opstartkosten. De overige, periodieke kosten zijn afhankelijk van het aantal ruimtes en systemen dat je wilt aansluiten. We leveren onze oplossing met een volledige dashboardsuite, desktop en mobiele app, zonder limiet op het aantal gebruikers.

Benieuwd naar de exacte kosten voor jouw eigen DARWIN® smart building hub? Wij maken graag een offerte voor je en laten je de ROI op jouw gebouw en bedrijfsvoering zien.

Ik wil een offerte aanvragen