Skip links

Smart Building Hub

De oplossing voor intelligente gebouwen

Intelligente gebouwen zijn de toekomst! Een smart building is een gebouw waarin inspiratie, ideeën en innovatie worden gestimuleerd, systemen met elkaar communiceren, zelfsturend worden en menselijke interactie en interventie steeds minder nodig zijn. In onze smart building hub breng je alle gebouw gerelateerde systemen, apparaten en toepassingen samen voor één integrale manier van werken.

Eén gebouw hub

Verbind alles in je gebouw en creëer samenhang tussen systemen, applicaties en gebruikers.

Verbonden gebouw

Communiceer met alle (sub)systemen, via hun eigen protocollen. Begrijp, beheer en bestuur je gebouw.

Eén gebruikersinterface

Eén gebruikersinterface én slimme gebruikersomgeving voor alle platformen, systemen en applicaties.

Volledig schaalbare smart building technologie

DARWIN® brengt alle gebouwgerelateerde systemen, apparaten en toepassingen samen in één geïntegreerde smart building hub. Zo heb je niet langer meerdere ingangen tot gegevens of afzonderlijke systemen, maar één gebruikersinterface waar je alle gebouwgegevens, informatie en systeembesturingen vindt. Hierdoor kun je altijd verbanden leggen tussen systemen, gebruik, omstandigheden en situaties.

DE TOEKOMST VAN SMART BUILDING

Hoe gaan we van start?

1. Verbind &
Integreer

DARWIN® verbindt met jouw gebouw en jouw systemen en applicaties.

2. Inspecteer &
Analyseer

DARWIN® ontsluit alle data uit jouw gebouw, analyseert, past aan en bestuurt.

3. Activeer &
Gebruik

Activeer alle smart building functies met de slimme DARWIN® apps.

Volledig ecosysteem, multi-protocol en merkonafhankelijk

Onze lokale interface hub maakt, met behoud van een duidelijke afbakening tussen systemen en verantwoordelijkheden, verbinding met alle systemen en toepassingen in jouw gebouw. DARWIN® gebruikt hierbij de eigen protocollen van de te koppelen systemen en toepassingen voor een optimaal begrip en optimale communicatie. We gebruiken jouw eigen IT-netwerk voor een snelle gegevensoverdracht. Via dit netwerk sturen we alle opgehaalde data eerst naar de lokale Cloud Connect Server™ en vervolgens naar het DARWIN® brein.

DARWIN® Smart Building HUB™ - Local connector -on prem IP Backbone - enterprise bus

Onze interoperabele oplossing en merkonafhankelijke aanpak zorgen voor samenwerkingen en integraties tussen meerdere toonaangevende leveranciers en aanbieders in de markt. Hierdoor ontstaat een volledig schaalbaar ecosysteem van systemen, van FMIS of kalendersoftware applicaties tot (IOT-)sensornetwerken en GBS- of verlichtingssystemen. Wij verbinden de verschillende systemen tot één geheel en zorgen zo voor een absolute samensmelting en synergie.

Aan de slag met jouw
smart building hub

Aanpasbaar. Comfortabel. Duurzaam.

Ik wil een demo
SMART BUILDING EXPERTS

Jouw Adviseurs

Rene Vorstenbosch

CEO - MNG Director

Peter Kok

COO - OPS Director

Dennis van 't Hoofd

Business Development

Martijn Siebelink

Marketing Manager

FAQ

DARWIN® is de enige smart building hub die een volledig verbonden en geïntegreerd gebouw op meerdere niveaus biedt. Van gebouwgebonden systemen zoals klimaatsystemen, verlichting, sensoren en av-apparatuur tot FMIS-, ERP-, catering- en agendasoftwaretoepassingen: wij verbinden de systemen binnen jouw organisatie en zorgen zo voor synergie. Hierdoor helpen wij jou om jouw gebouw en assets te optimaliseren en een geautomatiseerde en efficiënte dagelijkse operatie te creëren.

DARWIN® verhoogt het comfort en de gezondheid en vermindert het aantal inefficiënte handelingen en kosten. Wij maken alle denkbare smart building functionaliteiten mogelijk en maken deze voor jou beschikbaar in één slimme en duurzame omgeving.

Nee, de DARWIN® smart building hub is beschikbaar voor zowel nieuwe als oude(re) gebouwen. DARWIN® kan met elk native communicatieprotocol communiceren. Hierdoor kunnen we de software verbinden en integreren met een verscheidenheid aan nieuwe en oudere systemen, softwaretoepassingen en/of IOT-apparaten.

DARWIN® wordt standaard geleverd met de mobiele en desktop app. De desktopversie wordt geleverd met een complete dashboardsuite voor datavisualisatie, analyse en meer. Alles is inbegrepen voor een onbeperkt aantal gebruikers.

De doorlooptijd voor de implementatie van de volledige DARWIN® smart building hub is ongeveer 6-10 weken. De precieze doorlooptijd is afhankelijk van een aantal zaken, zoals de IT-infrastructuur en de systemen van derden die gekoppeld moeten worden. Deze zaken moeten beide volledig operationeel zijn voordat we het on-site gedeelte van de smart building hub kunnen toepassen.

Bij de start van het project brengen we alle uitvoerbare stappen in kaart middels onze projectplanning. De uitvoering vindt plaats met behulp van SCRUM.

Wij bieden de volledige smart building hub aan in een SaaS-model (Software as a Service). Je betaalt éénmalig een bedrag aan opstartkosten. De overige, periodieke kosten zijn afhankelijk van het aantal ruimtes en systemen dat je wilt aansluiten. We leveren onze oplossing met een volledige dashboardsuite, desktop en mobiele app, zonder limiet op het aantal gebruikers.

Benieuwd naar de exacte kosten voor jouw eigen DARWIN® smart building hub? Wij maken graag een offerte voor je en laten je de ROI op jouw gebouw en bedrijfsvoering zien.

Ik wil een offerte aanvragen