Skip links

Kiosk

Slim bezoekersbeheer met DARWIN® Kiosk

De ultieme bezoekerservaring begint al op het moment waarop je een vergadering plant. Met behulp van de DARWIN® Boeking Assistent voor Outlook en het online bezoekersportal nodig je jouw gasten op een volledig geautomatiseerde, maar ook persoonlijke manier uit. Poorten en deuren gaan open, parkeerplaatsen en/of laadpalen zijn beschikbaar en jouw bezoek kan moeiteloos het gebouw betreden.

De DARWIN® Kiosk zorgt voor een optimale ondersteuning van het bezoek bij aankomst. Aanmelden gaat eenvoudig en zonder rompslomp, je ontvangt automatisch een bericht wanneer de bezoeker er is en de catering zet alvast een kop koffie klaar.

Warm Welkom

Creëer een snel en eenvoudig incheckproces voor klanten, medewerkers, leveranciers en overige bezoekers voor een warm welkom.

Toegangscontrole

Automatiseer poorten en slagbomen, QR-code scanners en deursloten voor een snelle toegang tot de juiste omgevingen.

Inzicht en Beheer

Houd de aanwezigheid bij om te zien wie jouw gebouw(en) of locatie(s) binnenkomt en verlaat. Welke gebieden worden gebruikt, hoe vaak en wanneer.

Ja! Ik gun mijn bezoekers ook deze ervaring

Neem contact met ons op

Bied bezoekers een positieve ervaring

Creëer een soepel en snel incheckproces voor collega’s, klanten, leveranciers en andere bezoekers. Bied bezoekers de mogelijkheid om eenvoudig zelf contactloos in te checken met hun persoonlijke QR-code of, bij een spontaan bezoek, door hun gegevens in te voeren. Na afloop van het bezoek checken bezoekers net zo makkelijk zonder hulp weer uit. Door realtime waarschuwingen via sms, WhatsApp, Slack, Teams of e-mail weten jouw medewerkers precies wanneer bezoekers zijn ingecheckt en leveringen zijn aangekomen.

Houd de aanwezigheid bij om te zien wie jouw gebouw(en) of locatie(s), binnenkomt en verlaat. Zo kun je in geval van nood eenvoudig een lijst genereren met daarop iedereen die ter plaatse is. De DARWIN® web app dashboards bieden historische, real-time en toekomstige inzichten in aanwezigheid, bezetting en meer. Exporteer eenvoudig de gegevens die je nodig hebt en maak op data gebaseerde beslissingen.

Aan de slag met slim bezoekersbeheer

Neem contact met ons op

Aangepast aan jouw eigen huisstijl

Onze applicatie kan volledig worden aangepast aan jouw eigen huisstijl, waardoor het voor gebruikers voelt alsof ze zich in hun eigen vertrouwde omgeving bevinden.

Bekijk wie jou voor gingen

FAQ

DARWIN® is de enige smart building hub die een volledig verbonden en geïntegreerd gebouw op meerdere niveaus biedt. Van gebouwgebonden systemen zoals klimaatsystemen, verlichting, sensoren en av-apparatuur tot FMIS-, ERP-, catering- en agendasoftwaretoepassingen: wij verbinden de systemen binnen jouw organisatie en zorgen zo voor synergie. Hierdoor helpen wij jou om jouw gebouw en assets te optimaliseren en een geautomatiseerde en efficiënte dagelijkse operatie te creëren.

DARWIN® verhoogt het comfort en de gezondheid en vermindert het aantal inefficiënte handelingen en kosten. Wij maken alle denkbare smart building functionaliteiten mogelijk en maken deze voor jou beschikbaar in één slimme en duurzame omgeving.

Nee, de DARWIN® smart building hub is beschikbaar voor zowel nieuwe als oude(re) gebouwen. DARWIN® kan met elk native communicatieprotocol communiceren. Hierdoor kunnen we de software verbinden en integreren met een verscheidenheid aan nieuwe en oudere systemen, softwaretoepassingen en/of IOT-apparaten.

DARWIN® wordt standaard geleverd met de mobiele en desktop app. De desktopversie wordt geleverd met een complete dashboardsuite voor datavisualisatie, analyse en meer. Alles is inbegrepen voor een onbeperkt aantal gebruikers.

De doorlooptijd voor de implementatie van de volledige DARWIN® smart building hub is ongeveer 6-10 weken. De precieze doorlooptijd is afhankelijk van een aantal zaken, zoals de IT-infrastructuur en de systemen van derden die gekoppeld moeten worden. Deze zaken moeten beide volledig operationeel zijn voordat we het on-site gedeelte van de smart building hub kunnen toepassen.

Bij de start van het project brengen we alle uitvoerbare stappen in kaart middels onze projectplanning. De uitvoering vindt plaats met behulp van SCRUM.

Wij bieden de volledige smart building hub oplossing aan in een SaaS-model (Software as a Service). Je betaalt éénmalig een bedrag aan opstartkosten. De overige, periodieke kosten zijn afhankelijk van het aantal ruimtes en systemen dat je wilt aansluiten. We leveren onze oplossing met een volledige dashboardsuite, desktop en mobiele app, zonder limiet op het aantal gebruikers.

Benieuwd naar de exacte kosten voor jouw eigen DARWIN® oplossing? Wij maken graag een offerte voor je en laten je de ROI op jouw gebouw en bedrijfsvoering zien.

Ik wil een offerte aanvragen